Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Heracleea din Enisala, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Enisala, Romania precum: adresa Cetatea Heracleea, cum ajung la Cetatea Heracleea, program Cetatea Heracleea, preturi Cetatea Heracleea, poze Cetatea Heracleea, localizare pe harta Cetatea Heracleea si alte detalii Cetatea Heracleea.

  • Locatie: Enisala, Tulcea, Romania

Cetatea bizantina Heracleia de la Enisala a fost construita cu scop militar, defensiv si de supraveghere de la inaltime a drumurilor de pe uscat si mai ales de pe apa intr-o perioada in care gurile Cernet si Dunavat nu erau inca blocate.

La momentul respectiv actualul lac Razim era inca golf al Marii Negre. Cetatea a fost ridicata genovezi in secolului al XIV-lea, avand scop militar, defenisv si de supraveghere. Intre anii 1398 – 1416 cetatea a trecut sub stapanirea lui Mircea cel Batran.

In anul 1417 este cucerita de turci, in campania lui Mehmed I Celebri impotriva lui Mircea. Turcii instaleaza o garnizoana militara, precum in cazul cetatilor Isaccea si Giurgiu.

Dupa secolul al XV-lea datorita formarii cordoanelor de nisip ce separa Lacul Razim de Marea Neagra, cetatea a fost abandonata si s-a ruinat.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Enisala, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Heracleea?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.