Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Ibida din Slava Rusa, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slava Rusa, Romania precum: adresa Cetatea Ibida, cum ajung la Cetatea Ibida, program Cetatea Ibida, preturi Cetatea Ibida, poze Cetatea Ibida, localizare pe harta Cetatea Ibida si alte detalii Cetatea Ibida.

  • Locatie: Slava Rusa, Tulcea, Romania

Cetatea Ibida se intinde pe o suprafata de 24 de hectare la marginea de vest a satului Slava Rusa. (jud. Tulcea).

Este singura cetate al carei spatiu fortificat este strabatut de un curs de apa si prezinta lucrari de indiguire, canalizare, poduri. In prezent, mai mult de jumatate din cetate e acoperita de satul Slava Rusa.

Cetatea apare mentionata prima data de geograful Pamfil Polonic in anul 1897. El mentioneaza aspectul ei de centura de fortificatii, cu ziduri groase, cu 33 de turnuri si trei porti. Situl arheologic este deosebit de complex; cercetarile arheologice au dus la identificarea de vestigii si urme arheologice din paleoliticul mijlociu, neolitic, din epocile romana, romano-bizantina si medievala timpurie.

In centrul cetatii s-a descoperit o bazilica cu trei nave si trei abside; la 2,5 km vest de cetate s-a descoperit un complex monastic paleocrestin si o asezare getica cu val si sant.In anul 2001, cercetarile arheologice desfasurate, au scos la iveala ansamblul Portii de vest, considerat ca fiind cea mai importanta descoperire, reprezentand sistemul de aparare al cetatii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slava Rusa, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Ibida?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.