Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Ilenei Cosanzene din Covasna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Covasna, Romania precum: adresa Cetatea Ilenei Cosanzene, cum ajung la Cetatea Ilenei Cosanzene, program Cetatea Ilenei Cosanzene, preturi Cetatea Ilenei Cosanzene, poze Cetatea Ilenei Cosanzene, localizare pe harta Cetatea Ilenei Cosanzene si alte detalii Cetatea Ilenei Cosanzene.

  • Locatie: Covasna, Covasna, Romania

Nu departe de centrul orasului, in padurea Miske, se inalta Cetatea Miske sau Cetatea Ilenei Cosanzene. Cadrul natural de basm si legendele din spatele cetatii atrag turistii curiosi din toata tara. Constructia este invaluita intr-o aura de mister, intrucat nu se cunosc informatii despre anul ridicarii ei.

Legenda spune ca aici a locuit Ileana Cosanzeana, care avea ascunsa in beciurile cladirii o avere imensa pazita de un cocos care dormea o singura data la 7 ani. Atunci se deschideau portile secrete, iar cel care era prin preajma putea sa descopere fabuloasa avere.

O alta legenda spune ca aceasta comoara poate fi descoperita doar in ziua de Sf. Gheorghe, intrarea fiind pazita de balauri. Comoara putea fi descoperita doar de al saptelea copil al unei familii doar daca cu o seara inainte i-a aparut in vis un stramos care sa ii fi spus cum sa ajunga la comoara.

In gradina Cetatii Ilenei Cosanzene exista pomi fructiferi si tufe de rozmarin, despre care se spune ca sunt udati si ingrijiti chiar de zane, in noptile cu clar de luna.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Covasna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Ilenei Cosanzene?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.