Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Neamt din Targu Neamt, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targu Neamt, Romania precum: adresa Cetatea Neamt, cum ajung la Cetatea Neamt, program Cetatea Neamt, preturi Cetatea Neamt, poze Cetatea Neamt, localizare pe harta Cetatea Neamt si alte detalii Cetatea Neamt.

  • Locatie: Targu Neamt, Neamt, Romania

Cetatea Neamtului este un monument istoric ridicat de catre Petru I (1374-1391).la sfarsitul secolului al XVI-lea. A fost atestata documentar pentru prima data in anul 1395.

Cetatea Neamtului este situata în apropierea oraşului, pe un platou al dealului Pleşu, la 480 m altitudine. A fost construita in doua etape. Prima etapa, in timpul lui Petru I Muşat, s-a concretizat prin ridicarea unui fort central, aproape patrat, cu fundatia construita in trepte, adaptata la forma terenului, pe care s-au ridicat ziduri groase de 2-3 m si inalte de 12 m, prevazute cu creneluri si cu patru tunuri de aparare in colturi.

Existau si ziduri interioare care mareau rezistenta zidurilor exterioare.

In curtea interioara exista o fantana (degajata partial in urma sapaturilor arheologice), care ajungea la panza freatica. Aceste ziduri ale fortului construit de Petru I Musat s-au pastrat bine pana in prezent.

A doua perioada de constructie a cetatii a fost in timpul domniei lui Stefan cel Mare (1457-1504). Atunci s-a adaugat curtea exterioara de circa 800 m2 si a fost ridicata o noua centura de ziduri, cu 4 bastioane semicirculare, care sa poata rezista artileriei de asediu. In jurul cetatii a fost sapat un nou sant de aparare, adanc de 10 m si lung de 25 m, peste care s-a construit un pod arcuit care asigura intrarea in cetate, prin poarta centrala.In timpul domniei lui Stefan s-au construit si corpurile de cladiri din curtea interioara, cu case domnesti, locuinte ale domnitorului, cu biserica, magazii pentru hrana si munitie etc.

Au fost facute sapaturi si cercetari arheologice intre anii 1939-1942 si 1953-1954, iar cetatea a fost consolidata si partial restaurata pentru a fi inclusa in circuitul turistic intre 1962-1970. De asemenea fost efectuate lucrari de consolidare a zidurilor si in anul 1992, in cadrul programului UNESCO de restaurare si de renovare a monumentelor istorice.

Cercetarile arheologice au scos la lumina urme materiale de la sfarsitul secolului al XVI-lea si monede de argint de la Petru I.

Cetatea Neamtului impresioneaza si astazi prin maretia si prin trecutul sau istoric, plin de glorie si de legende.

Adresa: Tg. Neamt, str. Arcasului nr. 1


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targu Neamt, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Neamt?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.