Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Noviodunum din Isaccea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Isaccea, Romania precum: adresa Cetatea Noviodunum, cum ajung la Cetatea Noviodunum, program Cetatea Noviodunum, preturi Cetatea Noviodunum, poze Cetatea Noviodunum, localizare pe harta Cetatea Noviodunum si alte detalii Cetatea Noviodunum.

  • Locatie: Isaccea, Tulcea, Romania

Cetatea este asezata pe malul drept al Dunarii, in apropierea orasului Isaccea, intr-o zona numita Pontonul Vechi. Aici este cel mai important punct de trecere al fluviului.

Noviodunum a fost o fortificatie romana,una dintre cele mai vechi din Dobrogea, in prezent fiind aproape in intregim acoperita cu pamant. Arheologii efectueaza sapaturi pentru descoperirea vestigiilor uitate ingropate de timp.

Prezenta romanilor in aceasta zona este atestata inca din secolul I i.Chr. Acestia au ridicat cetatea Noviodunum ca principala statie a flotei dunarene Classis Flavia Moesica si sediu al unor importante unitati militare.

Cetatea Noviodunum este suprapusa unor vestigii getice, insa este doar partial cercetata. Arheologii sustin ca in centrul sitului s-ar afla fortul tucesc, ridicat in secolul al XVI-lea.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Isaccea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Noviodunum?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.