Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Orastiei din Aninoasa, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Aninoasa, Romania precum: adresa Cetatea Orastiei, cum ajung la Cetatea Orastiei, program Cetatea Orastiei, preturi Cetatea Orastiei, poze Cetatea Orastiei, localizare pe harta Cetatea Orastiei si alte detalii Cetatea Orastiei.

  • Locatie: Aninoasa, Hunedoara, Romania

Cetatea Orastiei isi are inceputurile in jurul anului 1300, desi a fost atestata documentar in anul 1544, de catre Sebastian Munster si in 1560 de catre Giovanandrea Gromo.

Afectata in repetate randuri de navalirile turcesti, fortareata a suferit un proces de degradare, in anul 1572 fiind incredintata de catre Stefan Bathory Universitatii Sasesti din Sibiu, inspre grija si paza.

Constructia este formata dintr-un zid de piatra intarit in interior cu arcade, un sant de apa, turnuri si bastioane plasate in exteriorul incintei. Bastioanele erau utilizate pentru pastrarea prafului de pusca, a alimentelor, pentru tortura sau pentru coptul painii.

Ultimele lucrari de restructurare au avut loc in anul 1735, cand Cetatea Orastiei si-a pierdut caracterul militar, pastrandu-si doar rolul religios, prin cele doua biserici (cea reformata si cea luterana) situate in partea sa centrala. Biserica reformata calvina reprezinta cel mai vechi edificiu religios functional al orasului Orastie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Aninoasa, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Orastiei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.