Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Orgame din Jurilovca, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Jurilovca, Romania precum: adresa Cetatea Orgame, cum ajung la Cetatea Orgame, program Cetatea Orgame, preturi Cetatea Orgame, poze Cetatea Orgame, localizare pe harta Cetatea Orgame si alte detalii Cetatea Orgame.

  • Locatie: Jurilovca, Tulcea, Romania

Cetatea Orgame sau Argamum din Jurilovca se afla pe malul lacului Razim si dateaza de la inceputul secolului al VI-lea i.e.n. Hecateu din Milet. In urma sapaturilor arheologice din anii 1932 si 1965 s-a confirmat existenta unei asezari grecesti, analoga cronologica cu Histria.

In patrimoniul acestui sit arheologic au fost gasite vestigii unicat, monede folosite la schimb, varfuri de sageata confectionate din bronz, delfinasi olbieni, lingouri de bronz sub forma mamiferelor marine. Au fost puse in valoare portiuni din ziduri de incinta, mai multe basilici si alte cladiri din oras (4 bazilici paleocrestine, cel mai vechi mormant grecesc (jumatatea sec. VII i.Hr.) din bazinul pontic), dar mare parte din cetate se afla inca sub pamant, situl arheologic avand o suprafata totala de aproape o suta de hectare.

Cetatea Orgame sau Argamum din Jurilovca face parte din lista monumentelor istorice.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Jurilovca, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Orgame?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.