Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Rasnov din Rasnov, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rasnov, Romania precum: adresa Cetatea Rasnov, cum ajung la Cetatea Rasnov, program Cetatea Rasnov, preturi Cetatea Rasnov, poze Cetatea Rasnov, localizare pe harta Cetatea Rasnov si alte detalii Cetatea Rasnov.

  • Locatie: Rasnov, Brasov, Romania

Cea mai mare cetate taraneasca din sudul si sud-estul Transilvaniei, ridicata in secolul XIII, a ajutat la apararea locuitorilor din Tara Barsei timp de mai multe secole.

Cetatea Rasnov , una dintre cele mai bine pastrate cetati taranesti din Transilvania a fost construita de catre locuitorii Rasnovului, pentru a se apara impotriva atacurilor tot mai frecvente ale hoardelor turce si tatare din secolele 13-14.

Fiind construita de taranii din zona, Cetatea nu are un stil arhitectonic consacrat, cel mai important criteriu in constructie a fost ca cetatea sa fie cat mai greu de cucerit. Astfel a fost construita din piatra si caramida pe un deal stancos din apropierea orasului. Zidurile au un traseu neregulat, au inaltimi de pana la 5 metri si latime pe alocuri de 1,5 metri. Turnurile cetatii si zidurile au fost acoperite cu tigla pentru a preveni eventualele incendiile cauzate de asediatori.

Cetatea are doua curti, una exterioara unde este amplasat un turn patrat numit Turnul Vechi si unde erau adapostite animalele, si una interioara.

Datorita faptului ca cetatea are o sursa de apa in interior – o fantana adanca de 143 metri, cei refugiati aici puteau face fata unor asedii lungi atacatorii renuntand pana la urma la asediu. Astfel, Cetatea Rasnov si-a dobandit o reputatie de cetate de necucerit.

In legatura cu fantana din interior exista o legenda care spune ca in timpul unui asediu, rasnovenii au pus doi prizonieri turci sa sape o fantana in mijlocul cetatii si i-au asigurat ca odata ce au terminat fantana vor fi lasati sa plece. Prizonierii au sapat fantana timp de 17 ani, timp in care au scris versete din Coran pe peretii acestuia (vizibile si azi). Soarta lor nu este clara: unii spun ca ar fi fost lasati sa plece, iar altii ca ar fi fost executati dupa terminarea fantanii.

In prezent Cetatea Rasnov este restaurata si poate fi vizitata existand un restaurant si o gama larga de servicii turistice, fiind un exemplu pozitiv in ceea ce priveste restaurarea si intretinerea cetatilor din Transilvania.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rasnov, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Rasnov?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.