Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Rodnei din Rodna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rodna, Romania precum: adresa Cetatea Rodnei, cum ajung la Cetatea Rodnei, program Cetatea Rodnei, preturi Cetatea Rodnei, poze Cetatea Rodnei, localizare pe harta Cetatea Rodnei si alte detalii Cetatea Rodnei.

  • Locatie: Rodna, Bistrita-Nasaud, Romania

Cetatea Rodnei reprezinta un sit arheologic nevalorificat la adevaratul sau potential, situat in comuna cu acelasi nume din judetul Bistrita-Nasaud, la poalele muntilor Rodnei, pe cursul superior al Somesului Mare.

Cetatea a fost construita in secolul al XIII – lea pentru a face parte din sistemul defensiv din nord-estul Transilvaniei, pentru a opri invaziile din acele vremuri ale tatarilor sau cumanilor, dar si pentru a sta in calea interventiilor militare dinspre Moldova.

Din maretia vechii cetati astazi nu a mai ramas decat o parte din ziduri ce necesita operatiuni de consolidare. In perimetrul cetatii se pastreaza si ruinele unei vechi manastiri dominicane.

La inceputul anilor 1900 aici au fost gasite tarnacoape si topoare din bronz, fiind dovada clara a faptului ca cetatea a fost locuita din cele mai vechi timpuri, desi prima atestare istorica a cetatii a fost facuta abia in anul 1235. Aici s-a aflat si un centru minier de mare importanta.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rodna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Rodnei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.