Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Rumeli din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Cetatea Rumeli, cum ajung la Cetatea Rumeli, program Cetatea Rumeli, preturi Cetatea Rumeli, poze Cetatea Rumeli, localizare pe harta Cetatea Rumeli si alte detalii Cetatea Rumeli.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Yahya Kemal Caddesi 42 Rumeli Hisarı
  • Transport - autobuz: Rumeli Hisarı
  • Telefon: 212-263 5305
  • Pret: intrare TL3
  • Program: 9am-pranz & 12.30-4.30pm Joi-Mar

Fortareata si Castelul Rumeli se afla pe malul european al Bosforului aproape de piciorul podului Fatih Memhmet Sultan. Castelul a fost construit pe locul in care Darius, regele Persiei, a incercat sa traverseze Bosforul. Fortareata a fost construita de Sultanul Fatih Mehmet in anul 1452 pentru a apara Bosforul de atacurile piratilor care veneau din Marea Neagra si Marea Mediterana.

Cetatea Rumeli se desfasoara pe o suprafata de 30.000 metri patrati si a durat 139 de zile, are 3 mari turnuri legate intre ele de ziduri groase si bastioane si 5 porti. Fortareata este unul dintre exemplele cele mai importante ale arhitecturii militare otomane, zidurile turnurilor au o grosime ce variaza intre 5,5 m – 7 m. Materialele de constructie au fost procurate pe plan local (lemnul de la Izmit si Ereglit, paduri aflate in zona Marii Negre si piatra din Anatolia) iar unele elemente de arhitectura au fost dizlocate din cladiri bizantine ruinate.

Fortareata are 3 turnuri mari ce poarta numele pasilor care au fost insarcinati cu constructia lor. Turnul de la malul marii este construit de Candarli Halil Pasa, cel
de la miazanoapte este construit de Saruca Pasa, iar cel de la miazazi de Zaganos Pasa. Dupa cucerirea Istanbulului, castelul a avut menirea de a controla traficul de pe Bosfor, iar mai tarziu a fost folosit drept inchisoare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Rumeli?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.