Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Rupea din Rupea, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rupea, Romania precum: adresa Cetatea Rupea, cum ajung la Cetatea Rupea, program Cetatea Rupea, preturi Cetatea Rupea, poze Cetatea Rupea, localizare pe harta Cetatea Rupea si alte detalii Cetatea Rupea.

  • Locatie: Rupea, Brasov, Romania

Cetatea Rupea (germana: Reps, maghiara: Köhalom) este situata in zona vestica a orasului Rupea, pe un masiv de bazalt, in apropierea drumului ce leaga Transilvania de Moldova si Tara Romaneasca. In decursul istoriei, cetatea Rupea a constituit un loc de refugiu pentru populatia satelor din imprejurimi, in timpul invaziilor turcesti si tatare.

Prima atestare documentara dateaza din anul 1324, cand sasii rasculati impotriva regelui Carol Robert, al Ungariei, s-au refugiat in interiorul cetatii Castrum Kuholm. Numele "Kuholm&quot face referire la roca din care a fost ridicata, bazaltul.

Cetatea are forma unei spirale ascendente, fiind structurat in trei incinte: Cetatea de Sus (construita inainte de colonizarea germana), Cetatea de Mijloc (ridicata in secolul al XV-lea) si Cetatea de Jos (ce dateaza din secolul al XVIII-lea).

Ulterior, au fost adaugate trei turnuri de aparare si doua curti interioare, folosite ca adapost. In prima curte a fost construita o fantana adanca de 59 m, a carei ape nu a secat pana astazi.

In 1716, zidurile cetatii au adapostit supravietuitorii epidemiei de ciuma, ce s-au refugiat aici pentru a se apara de boala ce a cuprins localitatea de langa cetate. Cetatea a fost abandonata definitiv in 1790, in urma unei puternice furtuni ce i-a distrus acoperisul. De atunci cetatea a fost lasata in paragina, in ciuda importantei sale istorice din aceasta zona.

Ultima incercare de demarare a lucrarilor de restaurare a Cetatii Rupea a fost in anul 1954. De atunci, una dintre cele mai vechi vestigii arheologice de la noi in tara, a fost data uitarii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rupea, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Rupea?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Cetatea este refacuta cu fonduri europene si arata senzational. Este renovata din temelii cu mult bun gust si responsabilitate. Va recomand cu toata caldura!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

romeo j

romeo-j

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.