Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Severinului din Drobeta-Turnu Severin, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Drobeta-Turnu Severin, Romania precum: adresa Cetatea Severinului, cum ajung la Cetatea Severinului, program Cetatea Severinului, preturi Cetatea Severinului, poze Cetatea Severinului, localizare pe harta Cetatea Severinului si alte detalii Cetatea Severinului.

  • Locatie: Drobeta-Turnu Severin, Mehedinti, Romania

Cetatea Severinului era cea mai importanta reduta strategica de pe Dunare, cucerirea ei, insemnand un cap de pod in regiune si posibilitatea inaintarii spre noi cuceriri.

Cetatea Severinului – sau mai degraba ruinele cetatii se afla in parcul Dragalina din orasul Drobeta Turnu -Severin. In tot evul mediu cea mai importanta cetate din zona a fost Cetatea Severinului, iar timp de trei secole a jucat un rol deosebit, fiind o poarta de legatura intre Europa rasariteana si cea apuseana.

Ruinele care se vad astazi nu provin doar de la o singura constructie. Existau doua incinte, una interioara si alta exterioara, cea dinurma inprejmuita de un sant.

Ca urmare a sapaturilor s-au scos la iveala o serie de turnuri patrate care flancheaza curtea interioara; doua sunt asezate pe latura care flancheaza incinta interioara, doua sunt asezate pe latura sudica in capetele extreme, iar alte doua situate pe latura interioara a zidului de aparare . Din turnul ce se afla in partea de nord-est se mai pastreaza un perete, ce ajunge pana la inaltinea a trei etaje, el avand 11 m, o lungime de 9 m si o latime de 2,5 m.

In coltul sud-estic cetatea avea o poartade unde se banuai ca ar porni un tunel ascuns catre Dunare. In 1868, s-au facut sapaturi, dar neluandu-se nici un fel de masuri de securitate, doi oameni au murit sub darmaturile turnului.

Pe platou, in interiorul cetatii, se pastreaza ruinele unei biserici mai vechi, degajate cu ocazia sapaturilor. Pe platou, sapaturile au scos la iveala ateliere de confectionat materiale de razboi: un cuptor de paine si urmele unei asezari incendiate. Pe baza stirilor documentare, cetatea a durat incepand din sec. al XIII-lea si pana in 1524 cand a fost distrusa de turci.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Drobeta-Turnu Severin, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Severinului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Drobeta-Turnu Severin