Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea si Manastire Berca din Berca, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Berca, Romania precum: adresa Cetatea si Manastire Berca, cum ajung la Cetatea si Manastire Berca, program Cetatea si Manastire Berca, preturi Cetatea si Manastire Berca, poze Cetatea si Manastire Berca, localizare pe harta Cetatea si Manastire Berca si alte detalii Cetatea si Manastire Berca.

  • Locatie: Berca, Buzau, Romania

Cetatea-manastire Berca se afla in localitatea Berca, judetul Buzau.

Biserica actuala a schitului apartine unei vechi manastiri brancovenesti avand ca hram Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil.

Manastirea din Berca a fost zidita ca o cetate medievala, curtea centrala si biserica acesteia fiind imprejmuite de ziduri de caramida, asemenea asezamintelor brancovenesti. Rolul de aparare al zidurilor reiese si din grosimea lor, care se vede pana astazi. La randul ei, clopotnita a fost folosita ca turn de observatie, mai ales in timpul razboaielor. Biserica cea mare a fost sfintita in data de 6 iunie 1694, imediat dupa terminarea lucrarilor de zidire a manastirii.

Biserica schitului este zidita in forma de cruce, avand o singura turla pe naos si un pridvor sprijinit pe stalpi din zidarie. Potrivit celui mai vechi document care mentioneaza biserica schitului, in anul 1741, manastirea este inchinata, ca metoc, Episcopiei Buzaului. Turnul clopotnita a fost ridicat din nou, in partea sudica a bisericii, dupa cutremurul din anul 1802.

Astazi, atat biserica schitului din Berca, cat si vechile ruine ale curtii boieresti, sunt declarate monument istoric national precum si fosta staretie, corpul de chilii, turnul clopotnita si o parte din zidul de incinta.Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Berca, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea si Manastire Berca?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Am fost aici in acesta iarna si peisajul, vazut de sus este unul foarte frumos.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.