Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Sucidava din Corabia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Corabia, Romania precum: adresa Cetatea Sucidava, cum ajung la Cetatea Sucidava, program Cetatea Sucidava, preturi Cetatea Sucidava, poze Cetatea Sucidava, localizare pe harta Cetatea Sucidava si alte detalii Cetatea Sucidava.

  • Locatie: Corabia, Olt, Romania

Cetatea Sucidava se afla in orasul Corabia, pe malul stang al Dunarii aparut ca important centru economic si militar al tribului geto-dacic „sucii”.

Cetatea militara romana a fost zidita pe locul fostei cetati geto-dacice in vremea imparatului Aurelian (270-275) si rezidita in timpul lui Constantin cel Mare (306-337).

Cetatea se intinde pe o suprafata de 2 hectare si astazi se mai pastreaza zidurile si turnurile de intrare, descoperite in urma sapaturilor arheologice. Au mai fost descoperite bazilica romano-bizantina, cladirea hypocaust (sistem de incalzire roman prin pardoseala), piciorul podului lui Constantin cel Mare inaugurat in anul 328, construit peste Dunare in vremea sa, fantana romana din secolul al II-lea, bai romane, strazi pavate.

Obiectele descoperite in cetate sunt un opaiţ executat dintr-o pasts caramizie, fara decor, o piesa de bronz de la o aparatoare nazala a unui coif, un cuptor pentru copt painea, din pamant ars la rosu, tigle, monezi de bronz, furca de tors, multe obiecte ceramice care au fost conservate.

Sapaturile continua in speranta descoperirii templului zeitei Nemesis, protectoarea cetatii, despre care se stie ca a existat potrivit unei inscriptii.

Cea ce atrage cel mai mult in aceasta cetate, vreme de 14 secole, este fantana secreta, monument unic in arhitectura romano-bizantina. Este spectaculoasa prin sistemul de construire si valoarea arheologica. Fantana mai este numita si "izvorul iubirii”. Legenda spune ca apa din izvorul nesecat inteteste iubirea cuplurilor si ii uneste pe cei despartiti. Sursa


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Corabia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Sucidava?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.