Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Szekelytamad din Odorheiu Secuiesc, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Odorheiu Secuiesc, Romania precum: adresa Cetatea Szekelytamad, cum ajung la Cetatea Szekelytamad, program Cetatea Szekelytamad, preturi Cetatea Szekelytamad, poze Cetatea Szekelytamad, localizare pe harta Cetatea Szekelytamad si alte detalii Cetatea Szekelytamad.

  • Locatie: Odorheiu Secuiesc, Harghita, Romania

Cetatea Szekelytamad din Odorheiul Secuiesc, judetul Harghita a fost ridicata de catre voievodul Stefan Bathory de Ecsed in perioada 1490 – 1492 si este o cetate de tip medieval, element foarte important al arhitecturii moderne.

Stilul arhitectural al cetatii este renascentist fiind construita din piatra bruta legata cu mortar si piatra de talie, pe locul unui castru roman.

Zidurile de aparare erau dotate cu bastioane si turnuri de artilerie, iar in incinta lor era locul cazematelor, accesul facandu-se pe doua porti succesive, dotate cu pod mobil.

De-a lungul anilor cetatea a avut mai multi proprietari, cei mai importanti fiind: Gabriel Bethlen, Francisc Kornis (judele regesc din scaunul Odorheiului), Susana Bornemisza, Mihail Apafi I si din nou familiile Bornemisza si Gyulai, in final intrand in proprietatea orasului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Odorheiu Secuiesc, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Szekelytamad?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.

Oferte turistice Odorheiu Secuiesc