Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Taraneasca Prejmer din Prejmer, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Prejmer, Romania precum: adresa Cetatea Taraneasca Prejmer, cum ajung la Cetatea Taraneasca Prejmer, program Cetatea Taraneasca Prejmer, preturi Cetatea Taraneasca Prejmer, poze Cetatea Taraneasca Prejmer, localizare pe harta Cetatea Taraneasca Prejmer si alte detalii Cetatea Taraneasca Prejmer.

  • Locatie: Prejmer, Brasov, Romania

Localitatea brasoveana Prejmer adaposteste cea mai bine pastrata si mai puternica biserica-cetate din sud-estul Romaniei.

Construita in a doua jumatate a secolului al XIII-lea, in stil gotic timpuriu, biserica a fost inaltata sub hramul "Sfanta Cruce&quot.

Biserica are la baza un plan central in cruce greaca, fiind compusa din patru brate egale, dispuse in jurul unui careu centrat de un turn octogonal. Fiecare brat era compus din cate doua travee, una patrata ai alta poligonala (3/5), corul bisericii fiind flancat pe ambele laturi de cate doua perechi de capele rectangulare.

Altarul bisericii este cel mai vechi altar din Transilvania, avand peste 500 de ani. In jurul bisericii a fost construita o cetate, cu scopul de a apara pasul Buzau de invaziile turcesti. De-a lungul timpului, turcii au atacat de 50 de ori, cetatea aparandu-se eroic. Avea 272 de camere dispuse pe patru nivele. Pe timp de pace, acestea depozitau diverse bunuri, iar pe timp de razboi erau utilizate ca refugiu pentru sateni.

Cetatea avea bastioane fortificate, porti de fier si poduri mobile. Pe langa gurile de foc amplasate pe ziduri, cetatea era prevazuta cu un dispozitiv de lupta denumit "orga mortii&quot, format din mai multe arme asezate la un loc si care trageau toate deodata, fapt ce producea inamicului o stare de panica si pierderi grele in randul soldatilor.

Protectia era asigurata si de un sant cu apa ce inconjura zidurile. Acesta avea o latime de 18 m si o adancime de 2-4 m.

Cetatea taraneasca de la Prejmer este inscrisa pe lista patrimoniului mondial cultural UNESCO, in prezent adapostind un muzeu etnografic sasesc.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Prejmer, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Taraneasca Prejmer?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Face parte dintr-un areal in care cetatile taranesti medievale aduc plus valoare turismului romanesc si am constatat ca multe dintre ele sunt valorificate. include si biserica fortificata sau este tot acelasi lucru.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 4 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Residence Ambient
Brasov, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Residence Ambient

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.