Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Taraneasca din Saschiz, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Saschiz, Romania precum: adresa Cetatea Taraneasca, cum ajung la Cetatea Taraneasca, program Cetatea Taraneasca, preturi Cetatea Taraneasca, poze Cetatea Taraneasca, localizare pe harta Cetatea Taraneasca si alte detalii Cetatea Taraneasca.

  • Locatie: Saschiz, Mures, Romania

Cetatea taraneasca din Saschiz se inalta pe un deal impadurit, la 2 km de vatra satului, inca din secolul al XIV-lea.

A fost construita pentru a apara locuitorii din Saschiz si din cele sase comune alaturate, de cotropitori, fiind opera comunitatii germane din zona. Se distinge de majoritatea fortificatiilor sasesti ce au fost construite in jurul bisericilor din centrul asezarii.

Anul in care au fost demarate lucrarile de amenajare ale cetatii este atestat de o inscriptie de pe zidul de nord-vest al cetatii, si anume anul 1347. Acelasi zid, inalt de 7-9 m, adaposteste si cele patru turnuri de colt si cele doua turnuri de poarta ale cetatii, toate detinand rolul de aparare si supraveghere.

Cetatea era bine organizata, lucru dat si de denumirile turnurilor: Turnul Scoalei, Turnul Munitiei, Turnul Voievodal, Turnul Preotului, Turnul Portii si Turnul de Paza.

Interiorul cetatii gazduia o capela, care nu a supravietuit pana astazi, lasand ca amintire doar o ruina, spre deosebire de fantana adanca de 65 m, care a ramas intacta. Aceasta face legatura, printr-un tunel subteran, intre incinta cetatii si centrul comunei Saschiz.

Ca stil arhitectural, cetatea apartine perioadei de trecere de la stilul romanic la cel gotic, intrucat este terminata in secolul al XIV-lea, lucru confirmat de acoperisul construit intr-o singura panta si de gurile de tragere. Acestea erau prevazute cu o grinda de lemn care se putea roti pentru a inlesni ochirea cu ghiulele si arcuri de sageti.

Astazi, cetate este inscrisa pe lista monumentelor nationale, fiind o destinatie turistica deosebita pentru turistii din toata tara, principala atractie a Saschizului, intr-un peisaj cultural si ecologic valoros, rar intalnit in Europa.

O parte din casele sasesti din Saschiz, precum si biserica fortificata luterana, au fost introduse in anul 1999 pe lista UNESCO, alaturi de alte 6 fortificatii sasesti din Romania.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Saschiz, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Taraneasca?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

Biserica se afla la cativa km de satul Saschiz si afost rudicata de comunitatile mai multor sate in scop de aparare. Din pacate drumul si asa destul de prost, pietrit pe alocuri, se termina brusc! Se poate urca pe o carare serpuita pe care nu are loc decat o singura persoana, si foarte abrupta in acelasi timp. De acolo de sus se vede valea si este o imagine de dreptul spectaculoasa care compenseaza efortul si mai ales lipsa unui drum amenajat.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Hotel Rex
Sighisoara, Mures

Vezi pagina unitatii de cazare Hotel Rex

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.