Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Taraneasca din Slimnic, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slimnic, Romania precum: adresa Cetatea Taraneasca, cum ajung la Cetatea Taraneasca, program Cetatea Taraneasca, preturi Cetatea Taraneasca, poze Cetatea Taraneasca, localizare pe harta Cetatea Taraneasca si alte detalii Cetatea Taraneasca.

  • Locatie: Slimnic, Sibiu, Romania

Sibiul are, pe langa monumentele istorice din resedinta judetului, si alte obiective turistice mai putin cunoscute, cum ar fi Cetatea de la Slimnic. Denumita si Cetatea Stolzenburg (Cetatea Mandra), aceasta este situata in localitatea Slimnic din judetul Sibiu.

A fost ridicata la inceputul secolului al XV-lea, pentru apararea zonei, cuprinse intre orasele Sibiu si Medias, de invaziile turcesti.

Cetatea a fost construita in intregime din caramida, zidurile exterioare fiind sprijinite de contraforti in trepte, elemente care tradeaza caracterul ei mai recent. In jurul ei se afla un codru intins in care, spune legenda, se ascundeau haiducii.

Pe locul actualei cetati a existat o fortificatie de dimensiuni mai reduse, careia ii apartinea si capela gotica din nordul cetatii, atestata documentar in 1342, ulterior transformata intr-un turn de aparare. In secolul urmator au fost realizate lucrari de intarire.

Basilica este compusa din nava, cor si absida. Se mai pastreaza ferestrele si cele trei portaluri din nord, vest si sud. De asemenea, se remarca doua pietre funerare din anii 1592 si 1633, executate artistic, altarul si amvonul, ambele in stil baroc.

Au mai fost efectuate lucrari de reparatii si conservare in anul 1959. De atunci, obiectivul istoric a fost neglijat si pustiu, contrastand cu trecutul istoric glorios al monumentului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slimnic, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Taraneasca?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.