Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Tricule din Svinita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Svinita, Romania precum: adresa Cetatea Tricule, cum ajung la Cetatea Tricule, program Cetatea Tricule, preturi Cetatea Tricule, poze Cetatea Tricule, localizare pe harta Cetatea Tricule si alte detalii Cetatea Tricule.

  • Locatie: Svinita, Mehedinti, Romania

Cetatea Tricule este situata la 4 km in aval de localitatea Svinita, judetul Mehedinti. Partial scufundata in Dunare, cetatea s-a degradat sub amprenta timpului, fiind construita in secolul al XIV-lea. Denumirea sa provine de la faptul ca avea trei turnuri.

A fost ridicata pentru a opri expansiunea otomana spre vest. Dispusa cu trei turnuri, astazi mai pastreaza doar doua, cel de-al treilea prabusindu-se sub presiunea ghetii in iarna anului 1924. Baza acestuia poate fi observata in perioadele de seceta, cand apele Dunarii sunt scazute.

Intrarea in turnurile inalte de 10 m se facea pe la primul etaj, printr-o deschizatura inalta de 1,90 m si lata de 1 m. La parter erau depozitate proviziile, unde se ajungea printr-un chepeng situat in podea. Nivelul superior avea o platforma de lupta, marginita de drumuri de straja, zidurile fiind prevazute cu creneluri si merloane cu fante de tragere.

Trecutul Cetatii Tricule este invaluit in mister, intrucat nu exista prea multe atestari documentare. Istoricii considera ca a fost ridicata in secolul al XIV-lea de o familie cneziala. Primul document care specifica existenta Cetatii Tricule a fost emis in anul 1419, in contextul cresterii amenintarii otomane. Documentul atesta faptul ca regele maghiar Sigismund de Luxemburg a incredintat cavalerilor teutoni cetatea de la Svinita pentru a apara frontiera dunareana. Soldatii romani, in numar de 106, erau prea numerosi pentru a fi adapostiti in cele trei turnuri, astfel se considera ca acestia s-au ascuns in constructii din imprejurimi.

Dificultatea efectuarii cercetarilor arheologice sau esecul acestora este datorat inundarii regiunii in urma constructiei hidrocentralei de la Portile de Fier si a formarii lacului de acumulare.

Cetatea Tricule a fost parasita, nemaifiind eficienta in fata artileriei. Dupa intrarea Banatului sub stapanirea austriaca, in 1716, Cetatea Tricule a devenit punct de obsevatie granicereasca pana in anul 1872 cand a fost definitiv parasita.

La 138 de ani de la abandonarea cetatii, fundatia acesteia este profund erodata datorita actiunii apei. In lipsa masurilor de consolidare, zidurile cetatii sunt din ce in ce mai fragile, astfel conditiile de vizitare sunt precare.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Svinita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Tricule?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.