Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatea Zanelor din Covasna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Covasna, Romania precum: adresa Cetatea Zanelor, cum ajung la Cetatea Zanelor, program Cetatea Zanelor, preturi Cetatea Zanelor, poze Cetatea Zanelor, localizare pe harta Cetatea Zanelor si alte detalii Cetatea Zanelor.

  • Locatie: Covasna, Covasna, Romania

In apropierea orasului Covasna, in partea superioara a Vaii Zanelor, pe un pisc montan se inalta Cetatea Zanelor, o veche cetate dacica ce atrage prin povestea sa si descoperirile arheologice efectuate aici.

In prezent sunt vizibile zidurile scoase la iveala de catre arheologi prin sapaturi. Acestia au descoperit fragmente de ceramica si monezi ce dateaza din perioada dacica si romana. Cercetatorii cred ca cetatea a fost construita si locuita cu mult inainte de aceasta perioada.

Drumul pana la cetate este destul de dificil de parcurs datorita unor portiuni mai abrupte si dureaza aproximativ 2 ore, insa merita parcurs. Aici veti descoperi o frantura din istoria indepartata, cand zanele si zmeii se plimbau printre oamenii de rand.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Covasna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatea Zanelor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.