Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cetatuia Mediasului din Medias, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Medias, Romania precum: adresa Cetatuia Mediasului, cum ajung la Cetatuia Mediasului, program Cetatuia Mediasului, preturi Cetatuia Mediasului, poze Cetatuia Mediasului, localizare pe harta Cetatuia Mediasului si alte detalii Cetatuia Mediasului.

  • Locatie: Medias, Sibiu, Romania

Batrana Cetatuie a Mediasului, este situata in centrul orasului caruia ii poarta si numele, in jurul Bisericii Evanghelice Sfanta Margareta.

A fost cladita in secolul al XV-lea, de Matei Corvin, pe colina ce domina Piata Regele Ferdinand.

Initial, cetatea a fost construita din doua randuri de ziduri si cinci turnuri de aparare. In acelasi ansamblu architectonic mai sunt plasate: cladirea Primariei vechi (atestata documentar in anul 1583), Casa Parohiala (datata la anul 1515) si Scara acoperita (executata in anul 1803).

De-a lungul secolelor XVII-XIX, prin construirea mai multor cladiri pe traseul celor doua incinte ale cetatii, au ramas in forma initiala doar unele portiuni din zidul interior precum si patru dintre turnurile de aparare: Turnul Clopotelor, Turnul Funarilor, Turnul Croitorilor si Turnul Mariei.Turnul Clopotelor este aflat pe latura de vest a incintei, fiind construit cu rol de poarta. In timp a suferit unele interventii, fiind restaurant impreuna cu intregul complex.Turnul Funarilor a fost denumit astfel dupa numele breslei care l-a purtat in grija. Ultimul sau nivel este prevazut cu guri de aruncare plasate deasupra unor console, in secolul al XIX-lea gasindu-si o alta utilitate, si anume depozitarea slaninii afumate a comunitatii sasesti. Astfel si-a insusit numele de “Turnul Slaninii”. In ultimii ani turnul a adapostit arhiva Bisericii Evanghelice “Sfanta Margareta”.Turnul Croitorilor, considerat turn de flancare, este situat in sudul incintei. Dupa 1583 a fost reconstruit cu fonduri cedate orasului de catre Stefan Bathory; trei dintre incaperile sale au fost folosite in Evul Mediu drept inchisoare.Turnul Mariei se remarca prin simplitate, avand interiorul acoperit cu fresce ce dateaza de la inceputul secolului al XVI-lea. Se spune ca avea rol de capela pentru slujbele celor morti in timpul epidemiilor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Medias, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cetatuia Mediasului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.