Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cheile Albacului din Albac, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Albac, Romania precum: adresa Cheile Albacului, cum ajung la Cheile Albacului, program Cheile Albacului, preturi Cheile Albacului, poze Cheile Albacului, localizare pe harta Cheile Albacului si alte detalii Cheile Albacului.

  • Locatie: Albac, Alba, Romania

Cheile Albacului reprezinta o zona protejata de interes national de pe cursul Ariesului, situata intre comunele Scarisoara si Albac.

Rezervatia naturala este formata din calcare si dolomite dispuse in paturi de sute de metri grosime, cuprinzand multe cavitati subterane.

Cea mai lunga pestera din zona este Pestera Huda Orbului, ce se intinde pe o suprafata de 132 m si este asezata in versantul stang al Vaii Valceaua.

A doua pestera ca lungime este Pestera de pe Calea Dudesti (100 metri lungime), iar a treia Avenul lui Trifon (72 metri lungime).

In Cheile Albacului, masivele calcaroase Piatra Tarsei si Piatra Sobei sunt ciuruite de cavitati subterane, fenomen raportat bineinteles la suprafata lor restransa.

Cheile Albacului sunt lungi de 4 km si impresioneaza prin inaltimea peretilor si prin portiunile inguste si repezi prin care raul si-a croit vadul. Din peretii cheilor tasnesc fasii de apa care coboara inspre Aries.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Albac, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cheile Albacului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.