Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cheile Banitei din Banita, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Banita, Romania precum: adresa Cheile Banitei, cum ajung la Cheile Banitei, program Cheile Banitei, preturi Cheile Banitei, poze Cheile Banitei, localizare pe harta Cheile Banitei si alte detalii Cheile Banitei.

  • Locatie: Banita, Hunedoara, Romania

Cheile Banitei, sculptate in calcare mezozoice de paraul Jupaneasa, se afla in continuarea Cheilor Crivadiei. Mai puţin salbatice decat cele ale Crivadiei, sunt la fel de scurte si tot atat de spectaculoase.

Turistii care aleg sa le viziteze o pot face aproape fara efort, cheile fiind strabatute de calea ferata Petrosani – Simeria.

Atat in jurul cheilor, cat si pe inaltimile calcaroase din jur se dezvolta o flora bogata care include numeroase endemisme si specii sudice: Juniperus sabina, Syringa vulgaris, Fraxinus ornus, Asperula capitate, Doronicum columnae.

Intreaga regiune este presarata cu numeroase pesteri subterane precum: pestera Tecuri, pestera Ciclovina, pestera Sura Mare sau pestera Bolii.

Cheile Banitei reprezinta o atractie pentru turisti si datorita pesterii Bolii, care s-a format prin strapungerea subterana a unei “bare” calcaroase de catre paraul Jupaneasa.

Pestera Bolii este apreciată de vizitatori in special pentru “camerele”de dimensiuni extrem de mari din interior. Ea are o lungime de circa 450 m, latimi intre 12 si 75 m, inaltimi de 3—12 m si forma unui tunel meandrat.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Banita, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cheile Banitei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.