Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cheile Bicazului din Bicaz, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bicaz, Romania precum: adresa Cheile Bicazului, cum ajung la Cheile Bicazului, program Cheile Bicazului, preturi Cheile Bicazului, poze Cheile Bicazului, localizare pe harta Cheile Bicazului si alte detalii Cheile Bicazului.

  • Locatie: Bicaz, Neamt, Romania

Cheile Bicazului sunt chei formate pe cursul superior al raului Bicaz, modelate in calcarele triasic – jurasice ale versantului central-estic al masivului Hasmas (Carpatii Orientali).

Sunt situate intre statiunea climaterica Lacul Rosu, in amonte si comuna Bicaz – Chei, in aval (8 Km lungime). Sunt strabatute de o sosea modernizata care face legatura intre Moldova si Transilvania, prin pasul Bicaz.

Valea Bicazului este strajuita in sectorul cheilor de mai multe inaltimi izolate, cu pereti abrupti (300 – 400 m) numite local “Pietre” : Piatra Altarului (1121 m alt) are numele legat (conform legendei) de ceremoniile de cult de pe vremea dacilor liberi; Piatra Arsitei aminteste de un cumplit incendiu de acum cateva secole, Piatra Glodului etc.

In zona centrala a cheilor, in amonte de confluenta raului Bicaz cu Bicajel se afla “Gatul iadului”, partea cea mai impresionanata, cu pereti foarte abrupti si apropiati unul de altul, cu aspect de canion, incat razele soarelui nu ajung niciodata pana la oglinda apei raului.

Regiunea Cheile Bicazului este declarata rezervatie complexa geologica, floristica si faunistica (955 ha), cele mai interesante plante fiind vulturica de Pojorata (Hieracium pojoritense), firuta endemica (Poa rehmanni) etc.

Frecventata zona turistica si principalul loc de practicare a alpinismului.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bicaz, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cheile Bicazului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Nu se pot descrie senzatiile si perceptiile pe care le are cu ocaziaunei asemenea plimbari!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 5 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.