Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cheile Cutilor Rosia din Rosia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Rosia, Romania precum: adresa Cheile Cutilor Rosia, cum ajung la Cheile Cutilor Rosia, program Cheile Cutilor Rosia, preturi Cheile Cutilor Rosia, poze Cheile Cutilor Rosia, localizare pe harta Cheile Cutilor Rosia si alte detalii Cheile Cutilor Rosia.

  • Locatie: Rosia, Bihor, Romania

Cheile Cutilor sunt situate in sectorul mijlociu al vaii cu acelasi nume, in bazinul superior al Vaii Rosia, in aval de ele aflandu-se catunul Ponita. Cheile au o adancime ce variaza intre 60-100 m si adapostesc numeroase pesteri, izvoare carstice si pierderi de apa.

Din cei 2,1 km cat masoara in lungime, doar circa 1,3 km formeaza adevaratele chei. La un moment dat cursul de apa se angajeaza intr-o vale tot mai adanca cu profil transversal in forma de V, versantii devin tot mai abrupti, iar cursul de apa incepe sa se piarda, in perioadele de seceta, fie la baza unor trene de grohotis, fie în albia structurala.

Adevaratul tronson de chei este drenat de un curs de apa temporar, cu un traseu meandrat strajuit de promontorii calcaroase (Stanul Gurguiat si Piatra Lata) sau de cateva trene de grohotis. La intrarea in satul Ponita cheile se termina brusc, iar calcarele formeaza un abrupt spectaculos de peste 80 m. Cheile Cutilor adapostesc numeroase pesteri dintre care Pestera care Canta, Pestera Vacii, Pestera Liliecilor.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Rosia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cheile Cutilor Rosia?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.