Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cheile Dambovicioarei din Dambovicioara, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dambovicioara, Romania precum: adresa Cheile Dambovicioarei, cum ajung la Cheile Dambovicioarei, program Cheile Dambovicioarei, preturi Cheile Dambovicioarei, poze Cheile Dambovicioarei, localizare pe harta Cheile Dambovicioarei si alte detalii Cheile Dambovicioarei.

  • Locatie: Dambovicioara, Arges, Romania

Cheile Dambovicioarei sunt o componenta importanta a celui mai mare complex de chei din tara (axat pe Dambovita si afluentii sai), care insumeaza peste 20 de chei, cu o lungime totala de peste 30 km. Sunt situate in arealul montan calcaros al Muntilor Piatra Craiului, de unde izvoraste Dambovicioara, cel mai important afluent al Dambovitei si strabate aproape transversal culoarul Rucar-Bran, varsandu-se in Dambovita, in aval de comuna Dambovicioara.

Adancirea paraului Dambovicioara a generat formarea unui sector de chei lung de peste 8 km, cu aspect de canion, taiat in stiva de roci. Cheile sunt de origine epigenetica. Cheile propriu-zise ale Dambovicioarei au fost sapate pe o lungime de 2 km in podul calcaros si se remarca printr-un aspect monumental, datorita peretilor verticali, cu inaltimi ce depasesc 200 m.

Stancile au capatat un aspect calcaros reprezentat de turnuri, stanci ascutite, pereti verticali, completat de un relief carstic subteran, reprezentat in principal de pesteri.

In bazinul hidrografic al Dambovicioarei se gasesc 50 de pesteri, cele mai importante fiind Dambovicioara, Pestera de la Gura Defileului, Pestera Labirintului etc.

In apropiere exista si alte chei, cum sunt Cheile Brusturetului, Cheia Lunga si Cheia Stramta.

Accesul se face de pe DN 73 Campulung – Bran, la km 79, in satul Podul Dambovitei se tine drumul spre valea Dambovita, iar dupa 4 km se ajunge in Cheile Dambovicioarei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dambovicioara, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cheile Dambovicioarei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Pensiunea Briza de Munte
Bran, Brasov

Vezi pagina unitatii de cazare Pensiunea Briza de Munte

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.