Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cheile Dobrogei din Targusor, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Targusor, Romania precum: adresa Cheile Dobrogei, cum ajung la Cheile Dobrogei, program Cheile Dobrogei, preturi Cheile Dobrogei, poze Cheile Dobrogei, localizare pe harta Cheile Dobrogei si alte detalii Cheile Dobrogei.

  • Locatie: Targusor, Constanta, Romania

Zona Dobrogei reprezinta un obiectiv turistic important din punct de vedere geologic, biologic si speologic, cu un peisaj de o frumusete rara. Aici s-au format si Cheile Dobrogei, zona bogata in pesteri, frecventata de alpinistii amatori, care pot exersa escaladarea versantilor micuti ai zonei.

Cheile Dobrogei se afla pe versantul Vaii Casimcea, intre localitatile Targusor si Gradina, pe o lungime de 10 km. Au fost declarate rezervatie stiintifica, impresionand prin varietatea vegetatiei si faunei.

Cheile adapostesc 14 pesteri, dintre care, cea mai importanta este "Gura Dobrogei&quot sau &quotPestera Liliecilor&quot. Alaturi de aceste frumuseti naturale, zona este presarata cu numeroase urme arheologice, in special cele gasite in pesterile presarate de-a lungul Cheilor Dobrogei (resturi de unelte, vanat si chiar urme osteologice ale tipului de oameni care populau aceasta zona in epoca preistorica).

Relieful este compus din turnuri, coloane, piscuri si piramide; valea este marginita de stanci de forma cilindrica, cu un invelis dur si umplute cu roci friabile, numite atoil, ce alcatuiesc un peisaj unic la noi in tara.

Perioada ideala in care se pot vizita Cheile Dobrogei este in lunile aprilie-iunie, septembrie-noiembrie.

Acces : numai auto pe ruta Harsova sau Constanta(depinde de directia de mers) – Kogalniceanu spre localitatea Targusor(12Km). La jumatatea satului este indicator dreapta, spre Pantelimon. Dupa 8Km pe camp, apare indicatorul cu "Rezervatia Cheile Dobrogei&quot si drumul incepe sa coboare spre chei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Targusor, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cheile Dobrogei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.