Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cheile Oltetului din Polovragi, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Polovragi, Romania precum: adresa Cheile Oltetului, cum ajung la Cheile Oltetului, program Cheile Oltetului, preturi Cheile Oltetului, poze Cheile Oltetului, localizare pe harta Cheile Oltetului si alte detalii Cheile Oltetului.

  • Locatie: Polovragi, Gorj, Romania

Cheile Oltetului se afla in comuna Polovragi, judetul Gorj si a fost declarata arie naturala protejata de interes national.

Zona se intinde pe o suprafata de 150 hectare si pe o distanta de 3,5 km si a devenit cunoscuta pentru formele carstice spectaculoase – abrupturi calcaroase.

In Cheile Oltetului pot fi gasite circa 400 specii de plante, unele cu caracter de unicat, precum si raritati faunistice.

Apa Oltetului separa Muntii Parang si Capatanii care, la un moment dat, aproape ca se intrepatrund, distanta dintre ei fiind de ordinul metrilor si chiar a zecilor de centimetri iar dupa aproximativ 200 metri de la intrarea pe Cheile Oltetului se gaseste Pestera Polovragi.

Cheile Oltetului sunt vizitabile pana la limita superioara in amonte, pe aici trecand un drum spre Lacul Galbenel.

La intrarea in Cheile Oltetului se afla Manastirea Polovragi, o superba padure de castani cu fructe comestibile, un varf de munte numit Piatra Polovragilor pe care se inalta Crucea lui Ursache.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Polovragi, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cheile Oltetului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.