Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cheile Sighistel din Campani, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Campani, Romania precum: adresa Cheile Sighistel, cum ajung la Cheile Sighistel, program Cheile Sighistel, preturi Cheile Sighistel, poze Cheile Sighistel, localizare pe harta Cheile Sighistel si alte detalii Cheile Sighistel.

  • Locatie: Campani, Bihor, Romania

Cheile superioare ale Vaii Sighistelului se intind pe o lungime de 350-400 m. Pentru aceasta, de la Sodolul Chifului se urmeaza firul vaii în amonte, pe langa grohotisul prin care se strecoara un firicel de apa. In amonte, la circa 80 m de grohotis, valea Sighistel isi schimba total aspectul, peretii devenind verticali.

Se patrunde într-un canion salbatic, uneori numai de 2 m latime, cu pereti surplombati ce dau impresia unui tunel lung de cateva sute de metri.Pe un grohotis in partea stanga se vede Coliboaia, prima sursa de apa a Sighistelului, in amonte valea fiind seaca. Putin mai sus canionul se ingusteaza si mai mult, iar peretii se ridica la peste 30 m inaltime. Orizontul se reduce la o dunga ingusta, care luminează peretii acoperiti de muschi.

Valea se termina brusc cu o ssritoare verticala de 7 m, imposibil de escaladat fara echipamente speciale, la baza ei aflandu-se un lac cu apa permanenta. In perioada cu averse se formeaza aici o cascada puternica. Deasupra saritorii se întrezareste Canionul Sighistelului, lat doar de 1 m, insa inaccesibil. Ansamblul este de o rara salbaticie.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Campani, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cheile Sighistel?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Cabana Haus am Berg
Vartop, Bihor

Vezi pagina unitatii de cazare Cabana Haus am Berg

Recomandare de cazare

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.