Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cheile Sohodolului din Runcu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Runcu, Romania precum: adresa Cheile Sohodolului, cum ajung la Cheile Sohodolului, program Cheile Sohodolului, preturi Cheile Sohodolului, poze Cheile Sohodolului, localizare pe harta Cheile Sohodolului si alte detalii Cheile Sohodolului.

  • Locatie: Runcu, Gorj, Romania

Cheile Sohodolului prezinta unul dintre cele mai frumoase peisaje carstice ale Romaniei, fiind un loc iubit de alpinisti. La mai putin de o ora distanta de Targu-Jiu, Cheile se intind pe o suprafata de 12 km. In aceasta zona sunt amenajate o multime de trasee pentru catarare, turisti din toata tara si de peste hotare frecventand acest colt de natura care pare rupt din rai.

Zona vaii Sohodolului are o mare bogatie de specii de plante, unele dintre ele fiind rare in flora tarii noastre. S-a constatat ca pe o suprafata relativ mica de circa 150.000-200.000 mp se afla 345 specii de plante vasculare care apartin unui numar de 71 familii. Numarul mare de plante vasculare pe un teritoriu atat de restrans se explica atat prin conditiile geomorfologice cat si prin conditiile pedoclimatice.

Expunerea spre soare a plaiurilor Runcului, Baltisoarei, Baltei si a solurilor argilo-calcaroase favorizeaza cresterea acestei vegetatii arborescente. Aici sunt castani seculari plantati inainte de 1859.

Cheile Sohodolului reprezinta un obiectiv turistic deosebit, fiind printre cele mai salbatice locuri din Romania.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Runcu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cheile Sohodolului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.