Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cheile Tisitei din Lepsa, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Lepsa, Romania precum: adresa Cheile Tisitei, cum ajung la Cheile Tisitei, program Cheile Tisitei, preturi Cheile Tisitei, poze Cheile Tisitei, localizare pe harta Cheile Tisitei si alte detalii Cheile Tisitei.

  • Locatie: Lepsa, Vrancea, Romania

Cheile Tisitei se afla in judetul Vrancea pe cursul inferior al vaii Tisitei (2,5 km aval de localitatea Lepsa – muntii Vrancei) si au fost declarate rezervatie naturala protejata.

Cheile Tisitei au o structura geologice complexa, aici gasindu-se un microrelief aparte, format prin polite situate la diferite inaltimi, pereti stancos, povarnisuri, surplombe si jgheaburi. Apa este potabila pe tot cuprinsul cheilor, ea fiind populata cu pastrav curcubeu. Prin chei trece si o poteca turistica marcat cu triunghi rosu ce duce in localitatea Lepsa.

Aici se gasesc numeroase specii de plante si animale protejate, dintre care amintim dintre plante floarea de colti, sangele vonicului, papucul doamnei, bulbucul de munte si garofita de munte si dintre animale capra neagra, acvila, corbul de munte si fluturasul de stanca.

In aceasta zona ca urmare a cercetarilor efectuate in ultima perioada au fost identificate 853 de specii de insecte, din care 527 specii de fluturi. Dintre acestea patru specii sunt noi pentru Romania si extrem de rare in lume iar

Limitele se inscriu pe varfurile Tisaru Mare, Tisaru Mic, Dealul Crucilor, Culmea Lespezi, Varful Titilelor, Groapa Adanca, Groapa Larga, Varful Cristianu Mare, Varful Coza, Varful Gurguiata, Varful Porcului. Cea mai apropiata localitate este Lepsa.

Vaile sunt inguste, cu o mare energie de relief, avand pe alocuri aspect de canion. Cheile Tisitei sunt formate din zone ingustate cu aspect de canion ce alterneaza cu bazinete depresionare (La Pandar, Lunca Larga, Gurguiata). Datorita existentei fostului terasament de cale ferata forestiera, Cheile Tisitei au devenit usor accesibile. Relieful prezinta zone extrem de accidentate, cu pereti aproape verticali, dar si zone cu o panta redusa, Luncile Tisitelor. Foarte spectaculoase sunt branele Tisaru, Peretele Porcului, Altarul Tisitei, Rapa Caprei, Caciulata, Culmea lui Toader, Muntele Condratu, Coza-Cristianu, Zburatura.

Padurea este regenerata, in secolul 19 toata zona fiind defrisata. Se intalnesc paduri de fag si in amestec care formeaza habitatul a numeroase specii de carnivore mari. Aici se intalnesc numeroase exemplare de capra neagra colonizate din anul 1982, care pot fi observate pe brane. Iarna se pot observa numeroase urme ale vidrelor in albia Tisitei. Dintre speciile floristice importante amintim floarea de colt, papucul doamnei, barba ungurului, tulichina.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Lepsa, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cheile Tisitei?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.