Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cheile Varghisului din Baraolt, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Baraolt, Romania precum: adresa Cheile Varghisului, cum ajung la Cheile Varghisului, program Cheile Varghisului, preturi Cheile Varghisului, poze Cheile Varghisului, localizare pe harta Cheile Varghisului si alte detalii Cheile Varghisului.

  • Locatie: Baraolt, Covasna, Romania

Cheile Varghisului au fost declarate rezervatie naturala si sunt situate la 13 km de localitatea Varghis, accesul realizandu-se pe un drum forestier, marcat cu banda albastra.

Acopera una din cele mai frumoase zone ale tarii cuprinzand numeroase pesteri, stanci de calcar, versanti de inaltimea zgarie-norilor printre care curg parauri de munte.

Lantul de pesteri din zona are o lungime de 4 km, intinzandu-se de-a lungul judetelor Covasna si Harghita. Aici se gasesc multe specii rare de animale si plante, astfel ca din totalul de 30 specii de lilieci din Romania, aici se gasesc 17.

In zona se mai pot vizita: Parcul dendrologic Virghis si Poiana cu narcise de la Virghis, aceasta din urma fiind declarata rezervatie mai ales pentru a se reface populatia de narcise distrusa de catre localnici si turisti.

Alte pesteri recomandate pentru vizitare in cadrul cheilor sunt: Pestera de la Meresti, Pestera Calului, Pestera Tatarilor sau Gaura Tatarilor despre care legenda spune ca era un adapost impotriva navalirilor tataresti, Sura de Piatra.

Accesul in chei se realizeaza contra-cost: 2 lei/adult, 1 leu pentru elevi si studenti.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Baraolt, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cheile Varghisului?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.