Vizualizezi pagina obiectivului turistic Chilia Sfantului Daniil Sihastrul din Putna, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Putna, Romania precum: adresa Chilia Sfantului Daniil Sihastrul, cum ajung la Chilia Sfantului Daniil Sihastrul, program Chilia Sfantului Daniil Sihastrul, preturi Chilia Sfantului Daniil Sihastrul, poze Chilia Sfantului Daniil Sihastrul, localizare pe harta Chilia Sfantului Daniil Sihastrul si alte detalii Chilia Sfantului Daniil Sihastrul.

  • Locatie: Putna, Suceava, Romania

Daniil Sihastru a fost unul din cei mai populari sfinti moldoveni din toate timpurile, pustnic si duhovnic renumit, sfetnic al domnitorului Stefan cel Mare si staret al Manastirii Voronet, canonizat de Biserica Ortodoxa Romana, in 1992.

Chilia in care acesta a locuit pentru 20 de ani, se afla la 1 km de Manastirea Putna, fiind sapata intr-o stanca, pe valea paraului Vitau.

Legenda spune ca Daniil Sihastru a sapat mica chilie cu dalta, stand in genunchi. Paraclisul chiliei are trei despartituri, ce reprezinta pronaosul, naosul si altarul. Are lungimea de 9,25 m si inaltimea de 2 m, avand intre naos si altar un mic iconostas.

Bolta chiliei a fost zugravita cu culori obtinute prin fierberea unor plante.

Langa fereastra, pe peretele naosului se afla o cruce sapata si cateva slove care dateaza din anul 1499.

Se spune ca in anul 1451 ar fi trecut pe aici chiar Stefan cel Mare, dupa uciderea tatalui sau Bogdan al II-lea, iar pustnicul i-ar fi prevestit faptul ca va deveni domnitor al Moldovei, lucru care s-a si petrecut, 6 ani mai tarziu.

Daniil Sihastru l-ar fi sfatuit pe domnitor sa construiasca Manastirea Putna si Manastirea Voronet, unde pustnicul a fost si inmormantat.

Pe piatra sa de mormant este incriptionat: “Acesta este mormantul parintelui nostru David, schimonahul Daniil”.

In prezent, Chilia Sfantului Daniil Sihastru este vizitata de pelerini din toata tara, fiind un obiectiv turistic religios care nu lipseste din lista oricarui turist dornic sa descopere meleagurile Sucevei.

Daca doriti sa vizitati Chilia Sfantului Daniil sau alte obiective turistice din zona, aici puteti gasi oferte de cazare:Cazare Putna.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Putna, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Chilia Sfantului Daniil Sihastrul?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.