Vizualizezi pagina obiectivului turistic Chinatown din San Francisco, Statele Unite ale Americii. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la San Francisco, Statele Unite ale Americii precum: adresa Chinatown, cum ajung la Chinatown, program Chinatown, preturi Chinatown, poze Chinatown, localizare pe harta Chinatown si alte detalii Chinatown.

  • Locatie: San Francisco, California, Statele Unite ale Americii

Chinatown-ul din San Francisco nu este doar cel mai vechi cartier chinezesc din Statele Unite, ci si cel mai mare si mai faimos. Datorita numeroaselor case, magazine si restaurante ornamentate, zona este una din atractiile turistice populare ale orasului.

Chinatown-ul din San Francisco a fost infiintat pentru prima data pe la mijlocul secolului 19, atragand mare parte din imigranti din provincia Guangdong din China. Majoritatea acestora aveau locuri de munca la compania Central Pacific Railroad. In scurt timp, ei si-au creat propriul lor oras in oras. Dar, pana la sfarsitul secolului 19, tensiunile rasiale au inceput sa creasca in San Francisco iar guvernul a votat Legea de Excludere a Chinezilor, reducand astfel numarul de chinezi imigranti, lucru care a avut un impact asupra populatiei cartierului chinezesc. Mai mult, o mare parte din cartier a fost distrusa in timpul incendiului din anul 1906, cauzat de Marele Cutremur.

In ciuda piedicilor, Chinatown a inceput sa dea semne de viata, din nou. In anii 1920 au fost decorate din ce in ce mai multe case cu acoperisuri in forma de pagoda, iar corpurile de iluminat au fost decorate cu modele de dragon. Dupa Al Doilea Razboi Mondial, legea a fost retrasa iar in anii 1950, Chinatown a inflorit. De aceasta data, zona atragea nu numai imigranti chinezi, ci si turisti care doreau sa afle mai multe despre cultura chineza. Chinatown ramane o atractie turistica majora in San Francisco, inregistrand chiar mai multi vizitatori decat podul Golden Gate.

Turistii merg in Chinatown pentru a explora magazinele si restaurantele unice si, in general, cultura specifica zonei. Majoritatea magazinelor sunt situate in jurul strazii Grant, axa centrala a zonei turistice din Chinatown. Aici toti stalpii de iluminat sunt ornamentati cu motive chinezesti si turistii se inghesuie pe trotuarele inguste pentru a vizita magazinele naturiste sau de suveniruri si restaurantele specifice. Poarta de intrare in cartierul chinezesc se afla tot pe strada Grant.

O alta atractie pentru vizitatori o reprezinta templele numeroase de aici. Multe dintre ele sunt situate la etajul superior al caselor. In Waverly Place, cunoscuta ca ‘strada balcoanelor pictate’, exista nu mai putin de 3 temple, printre care si bine cunoscutul Templu Tin How. Acest templu a fost fondat in anul 1852 si este cel mai vechi din Statele Unite. Acum este gazduit intr-o cladire ridicata in anul 1911. Pe langa temple, mai exista si alte cladiri interesante, cum ar fi Vechea Biserica Sf Maria, o biserica catolica din 1854 si cea mai veche catedrala din San Francisco. Este de remarcat si cladirea Sing Chong, prima cladire ridicata in zona, dupa cutremurul din 1906.

Spatiul public central al cartierului chinezesc este Portsmouth Plaza, unul din putinele spatii deschise din acest cartier aglomerat. Aici toate cladirile sunt decorate in stil de pagoda. Piata este foarte populara atat printre copii, cat si pentru persoanele in varsta, care se aduna aici in mod regulat pentru a juca diferite jocuri de masa.

Cea mai fotografiata structura din Chinatown este, fara indoiala, Poarta de Intrare, numita si Poarta Dragonului. Aceasta este localizata pe strada Grant, la capatul sudic al cartierului. Poarta a fost proiectata in anul 1970 de catre Clayton Lee si se bazeaza pe portile ceremoniale care pot fi intalnite in satele din China. Poarta este impodobita cu sculpturi de pesti si dragoni si este flancata de doua statui mari ale unor lei. Poarta contine trei pasaje. Cel mare, central, este destinat demnitarilor, in timp ce cele doua pasaje laterale, mai mici, sunt pentru oamenii de rand.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in San Francisco, Statele Unite ale Americii? Doresti sa te cazezi in apropiere de Chinatown?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.