Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cimitirul Eroilor din Slobozia, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Slobozia, Romania precum: adresa Cimitirul Eroilor, cum ajung la Cimitirul Eroilor, program Cimitirul Eroilor, preturi Cimitirul Eroilor, poze Cimitirul Eroilor, localizare pe harta Cimitirul Eroilor si alte detalii Cimitirul Eroilor.

  • Locatie: Slobozia, Ialomita, Romania

Cimitirul Eroilor din Slobozia a fost construit intre anii 1927-1932, pe strada Eternitatii nr 2. Lucrarile de constructie si amenajare au fost finantate de Societatea ‘Cultul Eroilor’ din Bucuresti iar inaugurarea obiectivului a avut loc in anul 1932.

Aici isi gasesc odihna vesnica ofiteri si soldati romani decedati in Primul Razboi Mondial, dar si luptatori de nationalitate franceza, algeriana, australiana, engleza, indiana, turca si germana. Dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial, in fata Cimitirului Eroilor din Slobozia s-a adaugat o zona in care au fost inhumati eroi decedati in acest razboi si o alta zona in care se gasesc mormintele a 7 eroi ai Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

Conform placii commemorative in Cimitirul militar Slobozia (……) se odihnesc: ‘214 algerieni, 10 englezi, 1 francez, 18 germani, 142 indieni, 77 romani, 1493 turci, 40 necunoscuti’.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Slobozia, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cimitirul Eroilor?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.