Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cimitirul Evreiesc din Moinesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Moinesti, Romania precum: adresa Cimitirul Evreiesc, cum ajung la Cimitirul Evreiesc, program Cimitirul Evreiesc, preturi Cimitirul Evreiesc, poze Cimitirul Evreiesc, localizare pe harta Cimitirul Evreiesc si alte detalii Cimitirul Evreiesc.

  • Locatie: Moinesti, Bacau, Romania

Cimitirul a ramas singura dovada a prezentei evreiesti in acest tinut ascuns intre coline. Cand ii pasesti poarta, cimitirul ti se arata precum un parc caruia nu-i poti vedea capatul.

Cel mai vechi mormant dateaza din anul 1740. Pe piatra innegrita si deja acoperita de muschi, literele, care formau altadata un nume, sunt aproape sterse de vremuri. Se descifreaza totusi ceva care aduce a Dovben Iehuda.

Undeva, cam la mijlocul cimitirului, se ridica o „stibl” masiva, de piatra, semn al credintei celor ce se odihnesc inauntru, dar si al avutiei lor.

In rand cu celelalte monumente sta si o piatra care te intriga. Aparent cu nimic diferita de cele din jurul ei, are o semiluna, in loc de Steaua lui David. Numele de pe mormant, Iurist Elias, decedat in anul 1912, nu sugereaza in niciun fel vreo explicatie. Probabil ca misterul ciudatei inscriptii va ramane vesnic nedezlegat. Undeva, mai jos, trei morminte alaturate sunt inscriptionate cu litere chirilice. Sunt soldati rusi din primul razboi mondial, care au murit pe frontul din Moldova si au fost adusi la Moinesti ca sa fie ingropati, pentru ca niciun alt cimitir evreiesc nu mai era in zona.

Sursa: din articolul scris de Beatrice Kohlenberg, unul dintre membrii fondatori ai Fundatiei Leolam (http://leolam-jewish-heritage-foundation.blogspot.ro/).


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Moinesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cimitirul Evreiesc?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.