Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cimitirul Ostasilor Germani de la Dragosloveni din Dumbraveni, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Dumbraveni, Romania precum: adresa Cimitirul Ostasilor Germani de la Dragosloveni, cum ajung la Cimitirul Ostasilor Germani de la Dragosloveni, program Cimitirul Ostasilor Germani de la Dragosloveni, preturi Cimitirul Ostasilor Germani de la Dragosloveni, poze Cimitirul Ostasilor Germani de la Dragosloveni, localizare pe harta Cimitirul Ostasilor Germani de la Dragosloveni si alte detalii Cimitirul Ostasilor Germani de la Dragosloveni.

  • Locatie: Dumbraveni, Vrancea, Romania

Cimitirul Ostasilor Germani de la Dragoslavele se afla in comuna Soveja, judetul Vrancea si este un monument aflat pe Lista Monumentelor Istorice, fiind realizat in perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial, de catre armata germana.

Intre anii 1916 – 1918 pe teritoriul Vrancei s-au purtat mari lupte. Timp de 3 ani teritoriul a fost sub ocupatie austro-germana iar cei mai multi ostasi cazuti la datorie au fost germani.

Cimitirul este impartit pe patru randuri si detine 194 de placi comemorative, flancate de un fronton cu o inscriptie in limba germana.

Cimitirul Ostasilor Germani de la Dragosloveni este cel mai mare cimitir din zona Vrancei in care sunt inhumate osemintele ostasilor germani, este bine intretinut dar auster.

In anul 2011, 12 rezervisti si soldati activi germani au stat doua saptamani la Soveja pentru a rescrie numele de pe placile de pe morminte, au reparat gardul de protectie si au amenajat alei din pietre de rau.

Obiectiv istoric important si depozitar al memoriei unei natiuni plecate sa cucereasca lumea, Cimitirul Ostasilor Germani de la Dragosloveni este un punct sensibil pe harta turistica a oricarui cetatean german.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Dumbraveni, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cimitirul Ostasilor Germani de la Dragosloveni?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 5.0 / 5 (bazat pe 1 calificative)
romeo j

romeo-j

Desi am intrat in localitatea mentionata, am cautat acest monument dar localnicii nu aveau cunostinta de locul unde se afla asa ca am revenit pe E85 fara a-l vedea.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 5 ani

romeo j

romeo-j

Am ajuns in sfarsit si la acest monument dupa ce am venit de la Mausoleul din Marasti…concluzia …se afla pe alta traseu al comunei…in mijlocul unui camp.

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum mai mult de 3 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.