Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cladirea 30 St Mary Axe – Gherkin din Londra, Marea Britanie. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Londra, Marea Britanie precum: adresa Cladirea 30 St Mary Axe – Gherkin, cum ajung la Cladirea 30 St Mary Axe – Gherkin, program Cladirea 30 St Mary Axe – Gherkin, preturi Cladirea 30 St Mary Axe – Gherkin, poze Cladirea 30 St Mary Axe – Gherkin, localizare pe harta Cladirea 30 St Mary Axe – Gherkin si alte detalii Cladirea 30 St Mary Axe – Gherkin.

  • Locatie: Londra, Marea Britanie
  • Adresa: St Mary Axe EC3
  • Website: www.30stmaryaxe.co.uk
  • Telefon: 7071 5008

Cladirea Gherkin din Londra este un zgarie nori din cartierul financiar londonez, City, si reprezinta o bijuterie arhitecturala a orasului. Cladirea sub forma de glont are 41 de etaje si o inaltime de 180 de metri. A fost construita de catre arhitectul Norman Foster, intre anii 2001-2003, pe locul unei piete pentru vanzari de nave – Baltica Exchange, care a fost distrusa de o bomba in anul 1992.

Cu forma sa ciudata, turnul are un cadru de otel, cu etaje in plan circular, o fatada de sticla in forma de diamant, cu panouri, aerul circuland prin puturi spiralate. Cladirea Gherkin se termina cu o cupola conica de unde puteti avea panorame splendide ale Londrei. Designul sau indraznet i-au adus premii de renume in arhitectura: Premiul Regional Londonez, Premiul Stirling si Premiul Emporis.]

Cladirea Gherkin a fost primul zgarie-nori ‘prietenos cu mediul’ din Londra: Foster a asezat birourile astfel incat sunt inconjurate, in forma de spirala, de catre ‘gradinile aeriene’. Ferestrele pot fi deschise si gradinile sunt folosite pentru a reimprospata aerul statut, astfel aerul conditionat este folosit la minim. De asemenea, designul cladirii maximizeaza cantitatea de lumina naturala care intra inauntru, fiind folosita mai putina electricitate.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Londra, Marea Britanie? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cladirea 30 St Mary Axe - Gherkin?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.