Vizualizezi pagina obiectivului turistic Cladirea Flatiron din Toronto, Canada. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Toronto, Canada precum: adresa Cladirea Flatiron, cum ajung la Cladirea Flatiron, program Cladirea Flatiron, preturi Cladirea Flatiron, poze Cladirea Flatiron, localizare pe harta Cladirea Flatiron si alte detalii Cladirea Flatiron.

  • Locatie: Toronto, Ontario, Canada

Candva sediul principal al Goodenham si Distileriei Worts, cladirea Flatiron din Toronto este una din cele mai fotografiate din oras. In 1891, familia Goodenham si-a dorit ca localnicii sa recunoasca succesul lor cu distileria, asa ca l-au angajat pe arhitectul familiei, David Roberts, sa le construiasca un spatiu de birouri mai grandios. Drept urmare, a fost construita o structura gotica romanica neobisnuita, cu un cost de 18.000 de dolari, la intersectia strazilor Front, Wellington, si Church, pe o bucata de teren triunghiulara.

Cladirea de 5 etaje din caramida rosie era una din cele mai marete ale vremii sale, cu tavane inalte de aproape 4 metri si primul lift Otis, operat manual, din Toronto. A fost construit un seif mare, in care se poate intra, pentru a depozita bogatiile familiei Goodenham. De asemenea, a fost sapat un tunel pentru ca cei care se ocupau de seif sa-l poate folosi pentru a ajunge la banca de peste strada (cumparata de Goodenham), fara sa fie nevoiti sa mearga pe strada cu sacii mari de bani. Ceea ce multi nu stiu este faptul ca cladirea Flatiron din Toronto a precedat-o pe mult mai faimoasa cladire Flatiron din New York, cu mai mult de 10 ani.

In 1957, familia Goodenham a vandut cladirea catre Velco Investments care, ulterior, a vandut-o catre David si Thomas Walsh, pentru 600.000 de dolari, in 1973. Familia Walsh a investit multi dolari in renovarea cladirii, salvand-o de la demolare. In 1975, cladirea a primit titlul de Loc Istoric National. Michael si Anne Tippin au cumparat cladirea Flatiron in anul 1998, investind si ei o suma mare de bani intr-o noua renovare a structurii.

In prezent, Flatiron reprezinta unul din cele mai scumpe spatii de birouri din oras, avand ca chiriasi unele din cele mai prestigioase companii. Vizitatorii vor gasi la subsol si un mic pub, care se anima dupa orele de program. Multi viziteaza cladirea Flatiron din Toronto pentru a admira pictura murala de pe partea din spate a cladirii. Pictura este o imagine in oglinda a cladirii Perkins, situata exact peste drum. A fost creata de renumitul artist canadian Derek Besant, care a folosit efectul trompe l’oeil (pacalirea ochiului), creand o iluzie optica care convinge privitorul ca obiectele pictate exista cu adevarat.

Adresa

  • Front Street si Wellington Street

Transport

  • Metrou: statiile King, Union Station (linia Yonge – University)

Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Toronto, Canada? Doresti sa te cazezi in apropiere de Cladirea Flatiron?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.