Vizualizezi pagina obiectivului turistic Clisura Dunarii din Serbia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Serbia precum: adresa Clisura Dunarii, cum ajung la Clisura Dunarii, program Clisura Dunarii, preturi Clisura Dunarii, poze Clisura Dunarii, localizare pe harta Clisura Dunarii si alte detalii Clisura Dunarii.

  • Locatie: Serbia

Clisura sarbeasca a Dunarii face parte din Parcul National Portile de Fier din Serbia, aflat in zona orasului Golubac. Daca Cheile Dunarii din Romania, se afla la granita cu Serbia, de-a lungul malului nordic al raului Dunarea, in sudul Banatului romanesc, cuprinzind asezarile de la poalele muntilor si malurile raurilor din muntii Banatului, ai Locvei si Almajului, in Serbia, clisura Dunarii cuprinde malurile cu localitatile Veliko Gradiste, Golubac si Majdanpek, locuri unde se gasesc districte montane fortificate (clausura in lb latina = fort), printre care se poate aminti Cetatea Golubac, ale carei turnuri sunt astazi in apele fluviului.

Clisura Dunarii are o lungime de 9 km si se imparte in Cazanele Mici si Cazanele Mari. Cazanele Mari au o lungime de 4 km, fiind cuprinse intre masivele Ciucarul Mare (pe teritoriul Romaniei) si Veliki Strbac (Serbia). Cazanele Mici se intind pe o lungime 3 km, fiind cuprinse intre masivele Ciucarul Mic (Romania) si Mali Strbac (Serbia). De pe malul sarbesc al Dunarii se poate admira chipul lui Decebal (40 m inaltime/25 m latime), sapat in stanca in toata spelendoarea lui, aflat in golful Mraconia, si bisericuta de la baza stancii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Serbia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Clisura Dunarii?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.