Vizualizezi pagina obiectivului turistic Colegiul Grec Ortodox din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Colegiul Grec Ortodox, cum ajung la Colegiul Grec Ortodox, program Colegiul Grec Ortodox, preturi Colegiul Grec Ortodox, poze Colegiul Grec Ortodox, localizare pe harta Colegiul Grec Ortodox si alte detalii Colegiul Grec Ortodox.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Colegiul grec-ortodox a fost infiintat in anul 1454 si a fost una din principalele si cele mai prestigioase scoli grecesti ale lumii ortodoxe din Constantinopol (Istanbul). Aici erau educati fiii elitei grecesti dar si bulgare din Fanar de catre cei mai importanti profesori greci ai vremii. Intre personalitatile care au studiat la colegiul grecesc din Constantinopol s-a numarat si domnitorul-carturar Dimitrie Cantemir.

Datorita contributiei profesorilor si elevilor acestuia in renasterea nationala greceasca din secolul al 19-lea, a fost supranumit de catre comunitatea greaca Marea Scoala a Natiunii. In prezent, Colegiul isi are resedinta intr-o impunatoare cladire din secolul 19, construita din caramida rosie. Colegiul este situat in apropiere de catedrala patriarhala Sf. Gheorghe (Patriarhia Ecumenica), insa a devenit o scoala laica a minoritatii grecesti din Istanbul.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Colegiul Grec Ortodox?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.