Vizualizezi pagina obiectivului turistic Coloana lui Constantin din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Coloana lui Constantin, cum ajung la Coloana lui Constantin, program Coloana lui Constantin, preturi Coloana lui Constantin, poze Coloana lui Constantin, localizare pe harta Coloana lui Constantin si alte detalii Coloana lui Constantin.

  • Locatie: Istanbul, Turcia
  • Adresa: Divan Yolu Caddesi
  • Transport - tramvai: Çemberlitaş

Coloana lui Constantin sau Cemberlitas (Coloana arsa) este o coloana monumentala romana construita la ordinul imparatului roman Constantin cel Mare, in anul 330. Ea comemoreaza declararea Bizantului (redenumit de catre Constantin drept Noua Roma), ca noua capitala a Imperiului Roman. Coloana este situata In centrul orasului Istanbul, de-a lungul vechiului drum Divan Yolu, intre Sultanahmet si Piata Beyazit (cunoscuta sub numele de Forum Tauri in perioada romana).

In timpul domniei lui Constantin, coloana se afla in centrul Pietei lui Constantin (astazi cunoscuta sub numele de Piata Cemberlitas), o piata ovala situata in afara zidurilor orasului. Construita in secolul al 4-lea, coloana era inalta de 50 de metri si purta in varf o statuie din bronz a imparatului. Stauia care il reprezenta pe Imparat il va avea pe acesta incoronat de sapte raze simbolice. In mana stanga Imparatul avea o sfera din aur cu cruce iar in mana dreapta o sulita. Statuia a fost distrusa de un uragan in anul 1106.

Realizat din porfir, monumentul a suferit deteriorari din cauza cutremurelor si a incendiilor. In anul 1779 coloana a fost cuprinsa de incendiul care a devastat intreg cartierul. Va fi restaurata dupa acest incendiu, curatata de fum si inaltata pe un postament din piatra de 11 metri, in forma tronconica cu patru trepte, in timpul domniei Sultanului Abdulhamit.

Astazi coloana lui Constantin are doar 35 de metri si a fost fortificata cu cercuri metalice. Restaurata si reinnoita in anul 1955, 1972 si 2009, coloana este una din exemplarele importante de arta romana din Istanbul. Piesele care constituie coloana (obeliscul) sunt pietre cioplite, cilindrice, de culoare maro. Piatra constructiei a fost adusa din Roma. Imbinarile de la capetele coloanei sunt mascate cu ghirlande gravate.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Coloana lui Constantin?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.