Vizualizezi pagina obiectivului turistic Coloana Serpuita din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Coloana Serpuita, cum ajung la Coloana Serpuita, program Coloana Serpuita, preturi Coloana Serpuita, poze Coloana Serpuita, localizare pe harta Coloana Serpuita si alte detalii Coloana Serpuita.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Coloana serpuita este unul dintre monumentele care danuie si astazi pe spina hipodromului din Istanbul. Monumentul se afla plasat intre Obeliscul egiptean la nord, iar la sud se invecineaza cu Coloana zidita. Fata de Coloana zidita, Coloana serpuita este mai veche, in schimb este mai noua decat Obeliscul egiptean, datand din anul 479 i.Hr. Monumentul a fost adus in Istanbul de la templul lui Apollon aflat in cetatea Delfi din Grecia, de catre Constantin cel Mare.

Coloana serpuita a fost inchinata victoriei repurtate de greci impotriva persilor in luptele de la Palatea si Salamis. Turnat din armele, scuturile si coifurile capturate de la soldatii persi, monumentul reprezinta trei serpi rasuciti pe capetele carora se sprijinea un cazan imens din aur. Cazanul a disparut inainte de stramutarea monumentului, iar capetele serpilor au disparut in timpul stapanirii otomane. Unul dintre capete se afla expus la British Museum din Londra, iar un altul se afla expus la Muzeul de Arheologie din Istanbul. Coloana serpuita originala avea o inaltime de 6,5 metri, iar in prezent masoara numai 5 metri. In timpul stapanirii bizantine, coloana din bronz avea 29 de rasuciri si a fost folosita un timp ca fantana arteziana.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Coloana Serpuita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.