Vizualizezi pagina obiectivului turistic Coloana Sf Zenobius – Piazza San Giovanni din Florenta, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Florenta, Italia precum: adresa Coloana Sf Zenobius – Piazza San Giovanni, cum ajung la Coloana Sf Zenobius – Piazza San Giovanni, program Coloana Sf Zenobius – Piazza San Giovanni, preturi Coloana Sf Zenobius – Piazza San Giovanni, poze Coloana Sf Zenobius – Piazza San Giovanni, localizare pe harta Coloana Sf Zenobius – Piazza San Giovanni si alte detalii Coloana Sf Zenobius – Piazza San Giovanni.

  • Locatie: Florenta, Toscana, Italia

Coloana Sf. Zenobius se afla situata in Piazza San Giovanni din Firenze, in fata portii de miazanoapte a Baptisteriului San Giovanni. In Piazza San Giovanni, se ajunge venind de la Stazione Maria Novella, pe Via Cerretani, care da in Via Roma, strada pe care se afla piata. Piazza San Giovanni adaposteste cladiri si monumente importante pentru centrul istoric si religioas al orasului Florenta.

Coloana este din granit si reprezinta un copac care se termina cu un crucifix din fier. Pe acest loc, candva, in anul 429, se afla un ulm. In data de 26 ianuarie 429, moastele Sfantului Zenobius au fost transferate de la vechea catedrala San Lorenzo catre noua pe atunci Santa Reparata (azi catedrala din Firenze). In timpul procesiunii sarcofagul a atins ulmul, care a inverzit in plina iarna.

Legenda spune ca din ulm a fost sculptat un crucifix care se pastreaza in biserica Cavalerii Sf. Ioan din Via San Gallo. Alte doua coloane din porfir, cunoscute sub numele de “coloanele sarazini”, au fost plantate la fatada de est a Baptisteriului, pe laturile portii executate de Ghiberti. Aceste coloane au fost oferite de orasul Pisa orasului Florenta, ca semn de multumire pentru ajutorul acordat intr-un razboi.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Florenta, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Coloana Sf Zenobius - Piazza San Giovanni?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.