Vizualizezi pagina obiectivului turistic Coloana Zidita din Istanbul, Turcia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Istanbul, Turcia precum: adresa Coloana Zidita, cum ajung la Coloana Zidita, program Coloana Zidita, preturi Coloana Zidita, poze Coloana Zidita, localizare pe harta Coloana Zidita si alte detalii Coloana Zidita.

  • Locatie: Istanbul, Turcia

Coloana zidita este un monument inscriptionat cu reliefuri ce reprezinta victoriile Imparatului Basilelios I (867-886), restaurata la porunca imparatului Constantin al VII-lea Porphirogenetul (913-959), fiul victoriosului imparat. Monumentul se afla in partea sudica a fostului Hipodrom antic din Constantinopol, Istanbulul de astazi. Datand pe aliniamentul central al Spinei din secolul al 10-lea, coloara are o inaltime de 32 de metri si un varf piramidal asemanator Obeliscului Egiptean.

Coloana zidita este construita din blocuri de piatra zidite, de diverse dimensiuni si seamana foarte bine cu obeliscul aflat in vecinatatea ei. Imparatului Constantin al VII-lea Porphirogenetul a comandat in anul 940 acoperirea integrala a monumentului cu placi de metal aurit, placi prelucrate si decorate manual, care contineau reliefuri cu pescari si fermieri, inscriptionate in limba greaca.

Placile aurite au fost smulse apoi topite si turnate in monezi, in timpul cruciadei din anul 1204. Pe toate cele patru fete ale monumentului se vad rupturi, urme ale smulgerii placilor din bronz si marturie a barbariei cruciatilor crestini apuseni.

Construirea Moscheei Albastre, in anul 1856, va aduce cu ea schimbari in zona, pintre care inaltarea nivelului solului, fapt ce va duce la ingroparea in pamant a piedestalul in trei trepte din marmura al monumentului.

Coloana zidita a fost restaurata (i s-au inlocuit unele pietre lipsa) si inconjurata cu un grilaj de catre arhitectul britanic Charles Newton, iar piedestalul coloanei a fost decopertat de pamant si expus. Coloana poarta pe laturi inscriptii care contin urmatoarele cuvinte: ‘Constantin al VII-lea a dorit sa creeze o minune care sa concureze cu monumentul gigant din Rodos’.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Istanbul, Turcia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Coloana Zidita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.