Vizualizezi pagina obiectivului turistic Coloanele de Bazalt de la Piatra Cioplita din Comana, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Comana, Romania precum: adresa Coloanele de Bazalt de la Piatra Cioplita, cum ajung la Coloanele de Bazalt de la Piatra Cioplita, program Coloanele de Bazalt de la Piatra Cioplita, preturi Coloanele de Bazalt de la Piatra Cioplita, poze Coloanele de Bazalt de la Piatra Cioplita, localizare pe harta Coloanele de Bazalt de la Piatra Cioplita si alte detalii Coloanele de Bazalt de la Piatra Cioplita.

  • Locatie: Comana, Brasov, Romania

Coloanele de bazalt de la Piatra Cioplita reprezinta un monument al naturii situat in cadrul Muntiilor Persani la o altitudine de 610 m, pe versantul stang al vaii Paraului Faget. Se afla in judetul Brasov, pe teritoriul administrativ al comunei Comana.

Coloanele au fost declarate arie protejata de interes national in anul 2000 si se intind pe o suprafata de 1ha, fiind formate din bazalte cu aspect columnar. In bazaltele de aici a luat nastere Sfinxul Persanilor, un profil uman sculptat prin eroziune.

Zona prezinta importanta din punct de vedere geologic, datorita faptului ca a fost considerata cel mai sudic punct al neovulcanismului Pliocen – Cuaternar de la noi din tara, precum si cel mai sudic punct al eruptiilor de bazalte din Muntii Persani.

Cai de acces: DN 13 Brasov – Sighisoara (km. 53), apoi spre sud pe DN 1J – Comana de Jos – stanga pe DC 19 – Comana de Sus, iar de acolo 7 km pe drumul forestier pana la rezervatie. Din vale se urca pe poteca 800 m pana la platoul stancii.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Comana, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Coloanele de Bazalt de la Piatra Cioplita?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.