Vizualizezi pagina obiectivului turistic Columna lui Traian din Roma, Italia. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Roma, Italia precum: adresa Columna lui Traian, cum ajung la Columna lui Traian, program Columna lui Traian, preturi Columna lui Traian, poze Columna lui Traian, localizare pe harta Columna lui Traian si alte detalii Columna lui Traian.

  • Locatie: Roma, Lazio, Italia
  • Adresa: Via dei Fori Imperiali Capitoline
  • Transport - autobuz: Via dei Fori Imperiali
  • Website: www.mercatiditraiano.it
  • Telefon: tel, info: 06 820 59 127

Aceasta coloana a victoriei care a fost supusa unor procese de renovare si curatare costisitoare de-a lungul timpului, este un monument magnific dedicat puterii imperiale romane si maiestriei sculptorilor romani. Columna lui Traian, inalta de 38 de metri si construita din marmura de pe insula greaca Paros, este acoperita cu o friza in spirala, lunga de 200 de metri, cu peste 2.500 de reliefuri care descriu razboaiele lui Traian cu dacii, din anii 101-102 si 105-106.

Aceasta friza, cu soldati care lupta, cai cabrati si toata panoplia de echipament militar roman, merita studiata in detaliu – desi este mai dificil pentru omul modern decat pentru stramosii nostri, care puteau examina reliefurile de la ferestrele a doua biblioteci. O scara in spirala, de 185 de trepte, urca in interiorul coloanei, iluminata de 43 de fante inguste din peretele columnei. In baza coloanei se afla o urna de aur care continea cenusa imparatului iar in varful ei o statuie din aur a lui Traian. Statuia a fost pierduta in Evul Mediu iar in anul 1588, Papa Sixtus al V-lea a inlocuit-o cu o statuie a apostolului Petru.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Roma, Italia? Doresti sa te cazezi in apropiere de Columna lui Traian?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.