Vizualizezi pagina obiectivului turistic Complexul lacustru Preajba Facai din Bailesti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Bailesti, Romania precum: adresa Complexul lacustru Preajba Facai, cum ajung la Complexul lacustru Preajba Facai, program Complexul lacustru Preajba Facai, preturi Complexul lacustru Preajba Facai, poze Complexul lacustru Preajba Facai, localizare pe harta Complexul lacustru Preajba Facai si alte detalii Complexul lacustru Preajba Facai.

  • Locatie: Bailesti, Dolj, Romania

Complexul lacustru Preajba Facai declarat arie acvatica protejata, este situat pe raza localitatilor omonime. In componenta sa intra 5 iazuri dispuse in trepte ce acopera o suprafata de 21 ha.

Flora si fauna sunt specifice zonelor umede cu apa dulce. Varietatea si abundenta lor este favorizata de belsugul apei; flora cuprinde atat vegetatie lemnoasa, cat si ierboasa; prima este prezenta in special pe malul apelor, iar cea de-a doua este reprezentata de specii acvatice precum: plopul alb, plopul negru, rachita rosie, papura, stuful, trestia, piperul apelor, sageata apei.

Vegetatia palustra constituita din papura si alte specii palustre reprezinta habitate caracteristice cuibaritului pentru multe specii de pasari de apa; fauna este reprezentata de numeroase specii care sunt cuprinse in toate clasele de vertebrate, dar si de unele din clasa nevertebratelor. In aceasta arie mai exista 18 specii de gasteropode dintre care 5 sunt noi pentru fauna Olteniei.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Bailesti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Complexul lacustru Preajba Facai?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.