Vizualizezi pagina obiectivului turistic Complexul Muzeal din Maldaresti, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Maldaresti, Romania precum: adresa Complexul Muzeal, cum ajung la Complexul Muzeal, program Complexul Muzeal, preturi Complexul Muzeal, poze Complexul Muzeal, localizare pe harta Complexul Muzeal si alte detalii Complexul Muzeal.

  • Locatie: Maldaresti, Valcea, Romania

Situat la 4 kilometri de Horezu, pe drumul spre Craiova, Complexul Muzeistic Maldaresti este format din culele boierilor Maldaresti (Cula Greceanu – inceputul secolului al XVI – lea si Cula Duca, ridicata la inceputul secolului al XIX -lea) si constituie un important exemplu arhitectonic de construcţii specifice nordului Olteniei in secolele XVIXVIII.

Cula Greceanu este cea mai interesanta si mai veche constructie de acest gen din ţară. A fost ridicata in anul 1516 de paharnicul Nan, tatal capitanului Tudor Maldar si are un pronuntat caracter de fortareată. (in limba turca kuli = locuinţă fortificata, ascunzatoare).

La catul inferior al acesteia, ferestrele sunt foarte mici si au aspectul unor creneluri. Iar de jur imprejurul constructiei apar deschizaturi inguste pe unde asediatii se puteau apara, tragand cu flintele.

La cel de-al doilea etaj loggia are arcadele ceva mai largi. Locuinta are ziduri foarte groase si usi din trunchiuri de stejar, legate intre ele cu fier.

Usa cea mare avea rolul de a deruta dusmanul pentru ca dadea intr-un beci. Adevarata usa era bine camuflata. Cula reprezinta un monument de certa valoare arhitectonica ce se incadreaza complexului zonal de monumente istorice feudale.

Cula Duca, mai noua, a fost construita in anul 1827 de urmasii familiei Maldarescu si prezinta, alaturi de elementele arhitectonice vechi, unele adaptari apartinand inceputului de sec. XX.

Ambele cule sunt amenajate ca muzeu istoric si etnografic.


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Maldaresti, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Complexul Muzeal?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)
romeo j

romeo-j

O bucata de istorie olteneasca, romaneasca pana la urma cu boierul care se indragosteste de o tataroaica bogata ostatic fiid la acestia, se intoarce cu tataroaica in Oltenia si vor avea 7 copii. Frumoase constructii, legende…Frumoasa tara!

Imi place Raspunde Marcheaza postat acum aproape 6 ani

Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.