Vizualizezi pagina obiectivului turistic Comuna Brebu din Brebu, Romania. Aici gasesti informatii utile pentru vizitare in timpul vacantei la Brebu, Romania precum: adresa Comuna Brebu, cum ajung la Comuna Brebu, program Comuna Brebu, preturi Comuna Brebu, poze Comuna Brebu, localizare pe harta Comuna Brebu si alte detalii Comuna Brebu.

  • Locatie: Brebu, Prahova, Romania

Comuna Brebu este situata la numai 7 km nord de Campina si aproximativ 40 de km de Ploiesti, vatra comunei fiind un platou intins de peste 10 km in mijlocul unei mari depresiuni de sub poalele muntilor Bucegi si Grohotis.

Pe langa numeroasele peisaje de un farmec aparte, in Brebu pot fi vizitate cateva obiective turistice interesante, precum complexul domnesc Matei Basarab si manastirea pictata de Sava Hentia.

Comuna Brebu este impartita in patru sate: Brebu Manastire, Brebu Megiesesc, Podul-Cheii si Pietriceaua. Brebu a fost divizat in doua sate dupa ridicarea manastirii de catre Matei Basarab, fapt atestat de zapisul prin care Constantin Serban Voievod reda (in anul 1654) mosnenilor brebeni jumate din mosiile care au fost luate de Matei Basarab (partea de vest), celalata jumatate (partea de est) revenind manastirii.

Al treilea sat, Podul-Cheii este asezat in partea de nord a comunei la jonctiunea raului Doftana cu valceaua Valea Rea, in anul 1864 numarand doar noua familii.

Cel de al patrulea sat, Pietriceaua, este insirat pe ambii versanti ai muntelui cu acelasi nume, fiind situat la 7 km de Brebu-centru si avand o vechime de aproape 450 de ani (este mentionat in dosarul procesului mosnenilor brebeni cu mostenitorul Alecu Iorga – 1881-1948 de la Arhivele Statului Ploiesti).

Brebu, pe langa frumusetea sa naturala, este o zona a carui istorie este tesuta din fire de legenda. Nestiind de unde vin si de ce localitatea se numeste Brebu, oamenii au impletit povesti la gura focului, multe din ele legate de toponimia comunei.

Unii spun ca numele i-ar veni de la breb – un animal rozator asemanator castorului ce traia odinioara pe aceste meleaguri. Altii spun ca de la brebeneii care se gaseau in numar mare pe dealurile din jur, dar care s-au imputinat odata cu dezvoltarea antropica.

Cei cu simtul umorului spun ca Matei Basarab, cand vana prin zona a fost asa de fascinat de cantecul privighetorilor si de frumusetea poienitelor cu flori ca a exclamat: ’Bre…Bre!…Dar frumoase locuri au fost pe aici".


Informatiile din aceasta pagina sunt orientative si se pot modifica in timp. Nu ne asumam raspunderea pentru eventualele neconcordante aparute.

Planifici o calatorie in Brebu, Romania? Doresti sa te cazezi in apropiere de Comuna Brebu?

Completeaza o cerere de oferta pentru sejur sau cazare care va fi transmisa tuturor agentiilor partenere.

Cerere oferta sejur Cerere oferta cazare

Obiective in zona

Recenziile turistilor

Calificativ 0 / 5 (bazat pe 0 calificative)

Nu exista recenzii din partea turistilor.

Fii primul care lasa recenzie

Fii primul care lasa o recenzie! Primesti +5 puncte (pentru o recenzie ce depaseste 75 de caractere)


Afla cum poti acumula puncte »


Impartaseste-ne parerea ta

0 caractere

Vezi localizarea pe harta

Rezerva-ti cazarea in timp real la unul din cele peste 300.000 de hoteluri din oferta noastra.